Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kevät 2004, Kirjoittanut Paula Ruotsalainen

 

Kaunis nainen tanssii viehkein liikkein upeassa puvussaan... "Vau! tuollaista minäkin haluan" ajattelen ja nappaan mukaani kaupan ilmoitustaululta mainoksen, jossa nainen tanssii.

 

Parin viikon päästä löydän itseni Espoon Soukasta valoisasta peilisalista yhdessä muiden samasta tanssijattaren kuvasta inspiroituneiden naisten kanssa. Vihdoinkin olemme löytäneet liikunnan, jota voi harrastaa hameessa, kultatossuissa, koruissa ja vieläpä ylenmääräisesti kaikenlaiseen helisevään ja kilisevään sonnustautuneena, siis tosinaisena. Vau!

 

Ilmoituksen takana oli Tiina Hameri, joka kutsui tutustumaan itämaiseen tanssiin.
Oli vuosi 1994 ja osa silloin aloittaneista oppilaista tanssii edelleen ja joka vuosi tulee lisää uusia lajiin ihastuneita. Innokkaimmista oppilaistaan Tiina kokosi ryhmän, joka alkoi harjoitella esiintymisiä silmällä pitäen. Tämä estradiryhmä järjestäytyi sitten v. 1997 yhdistykseksi toiminta-ajatuksenaan itämaisen tanssin harrastuksen ylläpitäminen ja kehittäminen jäsentensä keskuudessa sekä tanssin eri muotojen tunnetuksi tekeminen. Perustajajäseninä Tiinan lisäksi olivat mm. ensimmäinen puheenjohtajamme Teija Putkonen, sihteerimme Eeva-Liisa Kemppainen ja rahastonhoitajamme Aija Äärimaa-Kilpinen, jotka ovat olleet kantavia voimia toiminnassamme. Jo ennen yhdistyksen perustamista oli osa ryhmästä tehnyt tanssimatkan Kairoon. Siellä syntyi idea yhdistyksen nimestä: egyptiläistä musiikkia kuunnellessahan ei voi olla törmäämättä sanaan "habibi", niinpä meistä tuli "Habibi Dancers".

 

Ryhmämme sydän ja henki on opettajamme Tiina Hameri, joka pitää tanssijat ruodussa, valvoo ryhmätanssien kokonaisuutta ja ohjaa tarpeen mukaan yksilöllisesti. Ennen kaikkea Tiina on visionääri, jonka ehtymättömästi pulppuavasta luovuuden lähteestä saamme ammentaa jatkuvasti uusia nerokkaita, hauskoja ja meidän näköisiämme koreografioita. Tiinan suunnittelemat näytöksiemme finaalit ovat odotettuja ennakkoluulottomuudessaan ja tuoreudessaan, usein nämä finaalit ovat jotain aivan muuta kuin itämaista tanssia.

 

Habibi Dancers ry:hyn kuuluu tällä hetkellä 30 jäsentä, joista estradiryhmään 14. Puheenjohtajana toimii Paula Ruotsalainen. Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti ja viime vuosina on uusia nuoria jäseniä tullut täydentämään vanhojen konkarien rivistöä myös estradiryhmässä. Ympäri vuoden estradiryhmäläiset saavat esiintymispyyntöjä, joihin vastataan eri kokoonpanoissa niin palkkiota vastaan kuin hyväntekeväisyys mielessäkin. Yhdistyksemme järjestämää toimintaa ovat erilaiset tanssikurssit, kokoukset, juhlat, matkat (Kairoon, Tallinnaan, Jyväskylään, Turkuun, Mäntyharjulle,..)ym. Viimeisimmän Kairon matkan matkakertomus on luettavissa kotisivullamme.

 

Vuonna 2003 vierailevina opettajina meillä kävivät Magdy el Leisy ja Medhat "Mido" Fahmy. Yhdessä ja erikseen osallistumme vuosittain monenlaisille tanssikursseille. Syksyllä 2003 opiskelimme mm. flamencoa. Yalla!-festivaalien kurssi- ja ohjelmatarjonnasta nautimme tietenkin aina.

 

Yhdistyksen pikkujoulut ovat olleet suosittu tapahtuma. Ohjelmassa on ollut tanssiesityksiä ja muita erilaisia ohjelmanumeroita, suosittu golf-rata miehille ja tietenkin tanssia elävän musiikin tai karaoken tahdittamana. Kahtena syksynä olemme järjestäneet pikkujoulujen sijaan Itämaisen illan. Tarjolla on ollut itämaista iltapalaa sekä runsaasti tanssiesityksiä. Illat ovat saaneet suuren suosion ja tulevat näin ollen saamaan jatkoa tulevinakin vuosina.

 

Tärkein vuosittainen tapahtumamme on v. 2005 kahdeksatta kertaa toteutuva kevätnäytöksemme.Aloitimme näytösten järjestämisen vaatimattomasti koulun auditoriossa, mutta matkan varrella itseluottamuksemme on kasvanut. Habibi Dancersien 5-vuotisjuhlanäytös, samoin kuin seuraavakin, pidettiin upeissa puitteissa Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa.

 

V. 2004 estradina oli Espoon hienoin esiintymisareena, upouusi Sellosali Leppävaarassa. Yleisönämme ovat uskolliset kannattajat, jotka haluavat aina nähdä mitä uutta Tiina on tänä vuonna kehittänyt, ja joka vuosi kannattajiin liittyy lukuisia uusia. Työkaverin, kummitädin tai naapurin rouvan tanssiharrastuksen tulos on yllättänyt monet katsojat iloisesti monipuolisella, vauhdikkaalla, hyvin harjoitellulla ja yleisöystävällisellä ohjelmistolla. Olemme itämaisten estradi- ja kansantanssien lisäksi esittäneet mm. rivitanssia, flamencoa sekä paljon muuta, jonka voi lukea otsikon alle: viihde.

 

Tukijoukkoinamme toimivat Habibi Husbands, ihanat miehemme. He ovat mukana auttamassa tietenkin juhlissa sekä muutoinkin aina tarvittaessa. Erilaisina apulaisina, vierailevina esiintyjinä tai muuten vaan enemmän tai vähemmän mukana toimivat Habibi Kids, omat jälkipolvemme, jotka saavat hyvän naisen mallin meitä ihanan erilaisia Habibi-ladyja seuratessaan.

 

Yhdessä harrastamme tanssia ja tanssista puhumista, mieluiten tietysti hyvän ruuan ja viinilasillisen äärellä. Tanssi on meille iloinen asia, tapa ilmentää ja elää naiseutta kokonaisvaltaisesti - vaikka välillä pukeutuisimmekin mieheksi esityksen niin vaatiessa! Palautetta olemme saaneet hyvästä yhteishengestä sekä iloisesta ja rennosta meiningistä. Kilpailuhenkisyyden puuttuminen on meille itsestäänselvyys. Olemme kaikki opettajaa lukuun ottamatta harrastelijoita ja tiedämme hyvin itse omat heikkoutemme ja vahvuutemme. Tuemme toinen toisiamme kannustamalla ja antamalla tunnustusta. Sama joukko on pysynyt uskollisesti yhdessä kaikki vuodet ja olemme niiden aikana jakaneet yhdessä monet ilot ja surut.

Vuosien myötä harkka-asut ovat yksinkertaistuneet: kultatossut ovat vaihtuneet monilla mustiin tanssitossuihin, hulmuavat hameen helmat käytännöllisiin trikoisiin ja korujen sijaan tullut säärenlämmittimet. Naisellisuudesta nauttiminen on kuitenkin säilynyt ja säilyy aina. Itämaisen tanssin keholle hyvää tekevä liikekieli on säilyttänyt kiehtovuutensa halki vuosien. Siihen ei kyllästy eikä sitä koskaan opi tarpeeksi hyvin. Jatkuva uusien koreografioiden opettelu toiminee hyvänä dementian ehkäisynä.